Nieuws uit
het notariaat

Hoe Sophie van stagiaire naar kandidaat-notaris groeide

Sophie Prosman (28) is kandidaat-notaris bij Dentons in Amsterdam en is nu bijna een jaar bezig met de beroepsopleiding notariaat. Ze is erg enthousiast over haar vak.

Lees meer
Oog
3 min
kantoren-in-de-zon

Zo moeder, zo dochter

Niet alleen in de beroepskeuze lijkt Liselotte Ellemers op haar moeder Femmy Smink. Het enthousiasme en de vrolijkheid spat er bij de beide dames vanaf. Femmy heeft sinds 2006 haar eigen notariskantoor in Sneek. Toen zij in 2001 werd benoemd tot notaris was zij de jongste vrouwelijke notaris in Nederland. Liselotte zit nu in de eindfase van de master Notarieel Recht aan de Universiteit Utrecht. Liselotte: ‘Het is een betere vraag in welk opzicht wij niet op elkaar lijken.’

Lees meer
Oog
5 min
femmy-en-liselotte

Hoe word je notaris?

Als notaris ben je overal. Bij het begeleiden van een onderhandeling, het opstellen van een testament of de aankoop van een huis. Op cruciale momenten in het leven van mensen is jouw rol onmisbaar. Maar hoe word je eigenlijk notaris?

Lees meer
Oog
2 min
Verkeersbord langs weg

De veelzijdigheid van het notarisvak: ‘stilzitten is er sowieso niet bij’

Tineke Klok - bevlogen notarisklerk - is het levende bewijs dat het notariaat allesbehalve saai is. Ze werkt er namelijk al 35 jaar en met veel plezier. ‘In tegenstelling tot het vooroordeel, zit ik echt niet alleen in de boeken. Ik maak juist van alles mee!’

Lees meer
Oog
3 min
Boer met zijn vrouw verwelkomt notaris

Kandidaat-notaris Birgit Snijder-Kuipers over ‘tuchtrechtervrees’ in het notariaat

We spraken Birgit Snijder-Kuipers, kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek en universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en docent bij de Notariële Beroepsopleiding, over een veelbesproken onderwerp in het notariaat: fouten maken en vrees voor de tuchtrechter. Als notaris kun je nou eenmaal geen fouten maken. Toch?

Lees meer
Oog
2 min
Jongen met kop koffie

Waarom Andy Furr het notariaat boven het strafrecht verkoos

‘Veel studenten hebben het beeld van een notaris achter een antiek bureau met een sigaar in de mond, maar er zit veel meer in’, aldus kandidaat-notaris Andy Furr. Waarom koos hij voor het notariaat?

Lees meer
Oog
2 min
Hoog flatgebouw

Cd van jou, cd van mij; over het taalgebruik in het notariaat

Een column over taal. Makkie, dacht kandidaat-notaris Geeke. ‘We zijn als notarissen tenslotte dagelijks met taal bezig’. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Want zo gemakkelijk is het taalgebruik in het notariaat niet.

Lees meer
Oog
2 min
Jongen met een handje vol CD's

Vliegende start Beroepsopleiding!

Twee keer per jaar starten kandidaat-notarissen aan de Beroepsopleiding Notariaat en afgelopen maart is de nieuwe lichting weer van start gegaan! Ruim honderd jonge en gemotiveerde kandidaat-notarissen die aan het begin van hun carrière staan, hebben een mooie tweedaagse samenkomst in Ermelo met elkaar beleefd.

Lees meer
Oog
3 min

‘Toen ik dit begreep over de rol van de notaris, dacht ik: dat wil ik later ook!’

Als kind vroeg ik mijn ouders toen zij een huis kochten: ‘Waarom gaan jullie naar de notaris? Kun je het niet rechtstreeks met de verkoper regelen?’ Voor mij is die vraag inmiddels duidelijk beantwoord, maar buiten het notariaat speelt die nog steeds: wat ís de grote meerwaarde van de notaris?

Lees meer
Oog
2 min
Geliefden houden elkaars hand vast