Wat breng jij
op
zo'n moment?

Besluit jij na je studie Notarieel Recht het notariaat in te gaan? Dan speel je een onmisbare rol op de belangrijkste momenten van mensen en bedrijven. Deze momenten vragen om meer dan juridische kennis. Wat jij als persoon komt brengen, is minstens zo belangrijk.

Play
Ondernemingsrecht
Play
Personen- & familierecht
Play
Registergoederenrecht

Als notaris richt je je op 1 of meer rechtsgebieden. Leer meer over de 3 rechtsgebieden in deze video's.

Jonge notarissen doen
een boekje
open

In 5 interactieve verhalen doen jonge notarissen een boekje open over het vak. Kloppen de clichés? Wat zijn bijzondere momenten uit hun carrière? En wat zou jij doen als je in hun schoenen stond?

Play
Waarom Arno het notarieel recht verkoos boven het strafrecht
Play
Wat Pierette vanuit haar ondernemersgezin meenam in het notariaat
Play
Welke ontdekking Stefanie deed in het huis van haar cliënt
Play
Waarom Evelien koos voor Personen- & familierecht
Play
Hoe Monica omgaat met familieleden van cliënten

Weten wat er speelt in het notariaat?

Nieuws uit
het notariaat

Bekijk alle artikelen

Toegang tot het notariaat: een oproep aan bi-culturele talenten

Ben jij kandidaat-notaris met een bi-culturele achtergrond? En zet jij je graag in voor mensen met een afstand tot het notariaat? Dan zoeken wij jou!

Lees meer
Oog
4 min
Mujtaba Ariaie

5 vragen aan... kandidaat-notaris Irtza Mahmood

De weg van Irtza Mahmood (28) naar de notariële praktijk is niet standaard te noemen. Irtza is begonnen op het mbo. Vervolgens heeft hij zijn propedeuse op het hbo gehaald en is hij notarieel recht gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Na een tijdje werkzaam te zijn geweest in het wetenschappelijk onderwijs, is hij nu kandidaat-notaris bij Het Notarieel in Emmeloord. Hij heeft net het eerste jaar van de Beroepsopleiding Notariaat afgerond met een 10. Zijn ultieme doel? Notaris worden!

Lees meer
Oog
3 min
Irtza Mahmood

Lancering Het Moment-campagne

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft op 12 juni 2023 de Het Moment-campagne gelanceerd. De campagne neemt je mee naar betekenisvolle momenten waarin de notaris een rol speelt.

Lees meer
Oog
2 min

5 vragen aan... kandidaat-notaris Quinty Schinkel

Quinty Schinkel (27) voelt zich helemaal thuis bij HVG Law in Rotterdam. Haar belangrijkste eigenschappen: structuur aanbrengen en overzicht houden. En dat komt goed van pas in haar werk als kandidaat-notaris. Wat Quinty het leukste vindt aan werken in het notariaat? 'Het gepuzzel! Het constante bezig zijn met: kan dit zo? Hoe vliegen we het deze keer aan? Op deze manier is geen dag hetzelfde.'

Lees meer
Oog
4 min
quinty
‘Dankzij de LinkedIn-groep kan ik alvast een netwerk opbouwen binnen het notariaat.’
Vrouw met telefoon in haar hand

Op de hoogte
blijven
over
het vak

Weet wat er speelt binnen het notariaat en maak kennis met medestudenten of mensen uit het notariaat om je netwerk te vergroten.

Bekijk onze LinkedIn-groep