Wat breng jij
op
zo'n moment?

Besluit jij na je studie Notarieel Recht het notariaat in te gaan? Dan speel je een onmisbare rol op de belangrijkste momenten van mensen en bedrijven. Deze momenten vragen om meer dan juridische kennis. Wat jij als persoon komt brengen, is minstens zo belangrijk.

Play
Ondernemingsrecht
Play
Personen- & familierecht
Play
Registergoederenrecht

Als notaris richt je je op 1 of meer rechtsgebieden. Leer meer over de 3 rechtsgebieden in deze video's.

Jonge notarissen doen
een boekje
open

In 5 interactieve verhalen doen jonge notarissen een boekje open over het vak. Kloppen de clichés? Wat zijn bijzondere momenten uit hun carrière? En wat zou jij doen als je in hun schoenen stond?

Play
Waarom Arno het notarieel recht verkoos boven het strafrecht
Play
Wat Pierette vanuit haar ondernemersgezin meenam in het notariaat
Play
Welke ontdekking Stefanie deed in het huis van haar cliënt
Play
Waarom Evelien koos voor Personen- & familierecht
Play
Hoe Monica omgaat met familieleden van cliënten

Weten wat er speelt in het notariaat?

Nieuws uit
het notariaat

Bekijk alle artikelen

5 vragen aan... kandidaat-notaris Övünç Özata

Op het dorpskantoor in het Brabantse Drunen krijgt kandidaat-notaris Övünç Özata (31) alle ruimte om zich te ontwikkelen. Hij maakt daar volop gebruik van: zo draait hij zijn hand niet om voor een ingewikkelde nalatenschap en is hij lid van de Commissie kandidaat-notarissen. Ooit hoopt hij zelf notaris te worden en zijn medewerkers ook zoveel vrijheid te geven. Wij stelden hem 5 vragen over zijn ervaringen in het notariaat.

Lees meer
Oog
4 min

Een commissie met pit: de Commissie Kandidaat-notarissen

Wist je dat er een commissie bestaat die zich inzet voor de belangen van kandidaat-notarissen en toegevoegd notarissen? Die het bestuur van de KNB gevraagd én ongevraagd adviseert over onderwerpen die voor hen van belang zijn, zoals de vernieuwing van de beroepsopleiding? Dat is de Commissie kandidaat-notarissen. Lees hier waarom jij daar ook lid van wilt worden.

Lees meer
Oog
3 min
pittige pepers

Hoe Carolien de balans bewaart

Kandidaat-notaris Carolien Pot (37) houdt van aanpakken. Bij Notariaat Engelen, maar ook in haar vrije tijd. In de PensioenKamer, op de melkveehouderij waar ze woont met haar gezin, op het volleybalveld of tennisbaan. Hoe bewaart Carolien de balans tussen werk en privé?

Lees meer
Oog
4 min
stenen-in-balans

Hoe word je notaris?

Als notaris ben je overal. Bij het begeleiden van een onderhandeling, het opstellen van een testament of de aankoop van een huis. Op cruciale momenten in het leven van mensen is jouw rol onmisbaar. Maar hoe word je eigenlijk notaris?

Lees meer
Oog
2 min
Verkeersbord langs weg
‘Dankzij de LinkedIn-groep kan ik alvast een netwerk opbouwen binnen het notariaat.’
Vrouw met telefoon in haar hand

Op de hoogte
blijven
over
het vak

Weet wat er speelt binnen het notariaat en maak kennis met medestudenten of mensen uit het notariaat om je netwerk te vergroten.

Bekijk onze LinkedIn-groep