Wat breng jij
op
zo'n moment?

Besluit jij na je studie Notarieel Recht het notariaat in te gaan? Dan speel je een onmisbare rol op de belangrijkste momenten van mensen en bedrijven. Deze momenten vragen om meer dan juridische kennis. Wat jij als persoon komt brengen, is minstens zo belangrijk.

Play
Ondernemingsrecht
Play
Personen- & familierecht
Play
Registergoederenrecht

Als notaris richt je je op 1 of meer rechtsgebieden. Leer meer over de 3 rechtsgebieden in deze video's.

Jonge notarissen doen
een boekje
open

In 5 interactieve verhalen doen jonge notarissen een boekje open over het vak. Kloppen de clichés? Wat zijn bijzondere momenten uit hun carrière? En wat zou jij doen als je in hun schoenen stond?

Play
Waarom Arno het notarieel recht verkoos boven het strafrecht
Play
Wat Pierette vanuit haar ondernemersgezin meenam in het notariaat
Play
Welke ontdekking Stefanie deed in het huis van haar cliënt
Play
Waarom Evelien koos voor Personen- & familierecht
Play
Hoe Monica omgaat met familieleden van cliënten

Weten wat er speelt in het notariaat?

Nieuws uit
het notariaat

Bekijk alle artikelen

Hoe Carolien de balans bewaart

Kandidaat-notaris Carolien Pot (37) houdt van aanpakken. Bij Notariaat Engelen, maar ook in haar vrije tijd. In de PensioenKamer, op de melkveehouderij waar ze woont met haar gezin, op het volleybalveld of tennisbaan. Hoe bewaart Carolien de balans tussen werk en privé?

Lees meer
Oog
4 min
stenen-in-balans

Hoe word je notaris?

Als notaris ben je overal. Bij het begeleiden van een onderhandeling, het opstellen van een testament of de aankoop van een huis. Op cruciale momenten in het leven van mensen is jouw rol onmisbaar. Maar hoe word je eigenlijk notaris?

Lees meer
Oog
2 min
Verkeersbord langs weg

Zo moeder, zo dochter

Niet alleen in de beroepskeuze lijkt Liselotte Ellemers op haar moeder Femmy Smink. Het enthousiasme en de vrolijkheid spat er bij de beide dames vanaf. Femmy heeft sinds 2006 haar eigen notariskantoor in Sneek. Toen zij in 2001 werd benoemd tot notaris was zij de jongste vrouwelijke notaris in Nederland. Liselotte zit nu in de eindfase van de master Notarieel Recht aan de Universiteit Utrecht. Liselotte: ‘Het is een betere vraag in welk opzicht wij niet op elkaar lijken.’

Lees meer
Oog
5 min
femmy-en-liselotte

Hoe Sophie van stagiaire naar kandidaat-notaris groeide

Sophie Prosman (28) is kandidaat-notaris bij Dentons in Amsterdam en is nu bijna een jaar bezig met de beroepsopleiding notariaat. Ze is erg enthousiast over haar vak.

Lees meer
Oog
3 min
kantoren-in-de-zon
‘Dankzij de LinkedIn-groep kan ik alvast een netwerk opbouwen binnen het notariaat.’
Vrouw met telefoon in haar hand

Op de hoogte
blijven
over
het vak

Weet wat er speelt binnen het notariaat en maak kennis met medestudenten of mensen uit het notariaat om je netwerk te vergroten.

Bekijk onze LinkedIn-groep