Wat breng jij
op
zo'n moment?

Besluit jij na je studie Notarieel Recht het notariaat in te gaan? Dan speel je een onmisbare rol op de belangrijkste momenten van mensen en bedrijven. Deze momenten vragen om meer dan juridische kennis. Wat jij als persoon komt brengen, is minstens zo belangrijk.

Play
Ondernemingsrecht
Play
Personen- & familierecht
Play
Registergoederenrecht

Als notaris richt je je op 1 of meer rechtsgebieden. Leer meer over de 3 rechtsgebieden in deze video's.

Jonge notarissen doen
een boekje
open

In 5 interactieve verhalen doen jonge notarissen een boekje open over het vak. Kloppen de clichés? Wat zijn bijzondere momenten uit hun carrière? En wat zou jij doen als je in hun schoenen stond?

Play
Waarom Arno het notarieel recht verkoos boven het strafrecht
Play
Wat Pierette vanuit haar ondernemersgezin meenam in het notariaat
Play
Welke ontdekking Stefanie deed in het huis van haar cliënt
Play
Waarom Evelien koos voor Personen- & familierecht
Play
Hoe Monica omgaat met familieleden van cliënten

Weten wat er speelt in het notariaat?

Nieuws uit
het notariaat

Bekijk alle artikelen

Zo moeder, zo dochter

Niet alleen in de beroepskeuze lijkt Liselotte Ellemers op haar moeder Femmy Smink. Het enthousiasme en de vrolijkheid spat er bij de beide dames vanaf. Femmy heeft sinds 2006 haar eigen notariskantoor in Sneek. Toen zij in 2001 werd benoemd tot notaris was zij de jongste vrouwelijke notaris in Nederland. Liselotte zit nu in de eindfase van de master Notarieel Recht aan de Universiteit Utrecht. Liselotte: ‘Het is een betere vraag in welk opzicht wij niet op elkaar lijken.’

Lees meer
Oog
5 min
femmy-en-liselotte

Hoe Sophie van stagiaire naar kandidaat-notaris groeide

Sophie Prosman (28) is kandidaat-notaris bij Dentons in Amsterdam en is nu bijna een jaar bezig met de beroepsopleiding notariaat. Ze is erg enthousiast over haar vak.

Lees meer
Oog
3 min
kantoren-in-de-zon

Vliegende start Beroepsopleiding!

Twee keer per jaar starten kandidaat-notarissen aan de Beroepsopleiding Notariaat en afgelopen maart is de nieuwe lichting weer van start gegaan! Ruim honderd jonge en gemotiveerde kandidaat-notarissen die aan het begin van hun carrière staan, hebben een mooie tweedaagse samenkomst in Ermelo met elkaar beleefd.

Lees meer
Oog
3 min

Dit moet je weten als beginnend notaris

Heb je je opleiding Notarieel Recht afgerond? Dan mag je nu echt aan de slag in het notariaat. De eerste 6 jaar als kandidaat-notaris heten officieel stagejaren. Hoewel de term anders doet vermoeden, ben je volledig in dienst en ontvang je meteen een normaal salaris.

Lees meer
Oog
2 min
Jongen leest een boek leunend tegen een muur
‘Dankzij de LinkedIn-groep kan ik alvast een netwerk opbouwen binnen het notariaat.’
Vrouw met telefoon in haar hand

Op de hoogte
blijven
over
het vak

Weet wat er speelt binnen het notariaat en maak kennis met medestudenten of mensen uit het notariaat om je netwerk te vergroten.

Bekijk onze LinkedIn-groep